براساس آمارهای اعلام شده، 8 کشور چین، عراق، امارات، ترکیه، هند، کره جنوبی، افغانستان و روسیه از جمله بهترین شرکای تجاری ایران در واردات و صادرات کالا بودهاند. شرکت وارداتی آریاناجم در این مقاله قصد دارد تا به معرفی و بررسی بهترین شرکای تجاری ایران در واردات و صادرات کالا بپردازد. پس اگر شما هم به دنبال صادرات و واردات کالا هستید، این مطلب را از دست ندهید.
8 کشور اصلی در واردات و صادرات کالا
واردات از چین
3 نوع کالا از چین به ایران وارد میشود. کالاهای مصرفی، کالاهای واسطهای و کالاهای سرمایهای. کالاهای مصرفی عبارتند از: لوازم جانبی موبایل، لوازم دیجیتال، پوشاک، لوازم منزل و لوازم ورزشی. کالاهای واسطهای نیز عبارتند از: مواد اولیه، قطعات و لوازم جانبی و انواع ماشینآلات. کالاهای سرمایهای نیز شامل: ماشینآلات صنعتی و تجهیزات و ابزارآلات میشوند. واردات کالا از این کشور، یکی از ارکان تجاری ایران میباشد.
عراق
فراوردههای فولادی، آلیاژهای آلومینیوم، دستگاه تهویه مطبوع دو تکه، آسیاب و مخلوطکنهای الکترومکانیکی خانگی، کاغذ یا مقوا برای بازیافت، قوطی بدون درز، کاغذ یا مقوای کرافت سفید نشده، ماشینهای ظرفشویی از نوع خانگی، لاستیک رویی چرخ و قراضه و ضایعات آلومینیوم جزو اصلیترین کالاهای صادراتی از عراق به ایران هستند. همچنین از ایران نیز مواد غذایی، کاشی و سرامیک و مصالح ساختمانی به عراق صادر میگردد. واردات و صادرات کالا بین ایران و عراق بسیار مفید واقع شده و به طور مرتب در حال افزایش است.
واردات و صادرات از امارات
مهم ترین کالاهای صادراتی ایران به امارات، محصولات کشاورزی و معدنی است. همنچنین کالاهای دیگری چون: آهن، حلزون، فولاد، میوه، خشکبار، سنگها و فلزات گرانبها، سنگهای ساختمانی، سبزیجات، مشتقات نفتی و سوختهای فسیلی، سرب، ماهی، محصولات کشاورزی، زعفران، فرش و گلیم، صنایع دستی و عسل نیز در این دسته قرار میگیرند. امارات نیز به عنوان یک واسطه راهبردی برای دور زدن تحریمها، انواع کالاهای مورد نیاز ایران از کشورهای اروپایی را به این کشور صادر میکند. واردات و صادرات کالا بین این دو کشور بسیار مهم و حیاتی است.
ترکیه
ایران از این کشور واردات بسیار زیاد و گستردهای دارد. کالاهای وارداتی از این کشور عبارتند از: لوازم خانگی، تجهیزات و مصالح ساختمانی، انواع پوشاک، مواد اولیه نساجی، پارچه، کفش، لوازم الکترونیکی، لوازم یدکی، ژنراتور برق، تجهیزات پزشکی و دندانپزشکی، تجهیزات بستهبندی، داروهای کمیاب، محصولات بهداشتی و آرایشی، لوازم تزئینی خانه، کاغذ دیواری، ام دی اف، انواع قهوه، انواع خوراکیها، لوازم و غذای حیوانات خانگی، ادوات و سموم کشاورزی، تراکتور، بیل مکانیکی، بدلیجات، چوب راش، خاک روی و مواد شیمیایی. اگر شما هم به دنبال واردات کالا هستید، باید گفت که ترکیه گزینه بسیار مناسبی جهت واردات کالا است.
هند
محصولاتی که از هند به ایران وارد میشوند عبارتند از: مواد غذایی و میوه، جواهرآلات، محصولات حوزه چرم، ادویه جات و طعم دهندههای طبیعی، محصولات پتروشیمی، ماشین آلات صنعتی، پارچه و محصولات حوزه نساجی.
کره جنوبی
کره جنوبی نیز یکی دیگر از کشورهایی است که حجم زیادی از واردات کالا را به ایران دارد. کالاهای صنعتی چون ماشینآلات، تجهیزات صنعتی، قطعات الکترونیکی و مواد اولیه صنعتی، و کالاهای مصرفی مانند لوازمخانگی، انواع گوشی، لوازم الکترونیکی، پوشاک، کفش، لوازم آرایشی و بهداشتی.
افغانستان
دانه کنجد، تخم سبزیجات مختلف، بعضی نباتات و اجزای آنها که در صنایعی چون عطرسازی و داروسازی مورد استفاده قرار میگیرند، انواع شیرهها و عصارههای نباتی، کک، سنگ مرمر و سنگهای تراورتن، از جمله کاتلاهای صادرالتی از افغانستان به ایران هستند. همچنین ایران نیز در صادرات کالاهایی چون مواد غذایی به این کشور فعالیت دارد.
صادرات به روسیه
صادرات کالا از روسیه به ایران در محصولات زیادی است. محصولاتی چون: ذرت و جو، روغن خام آفتاب گردان، سویا و کلزا، لاشه گوشت گوسفندی غیر منجمد، قطعات نیروگاهی، تجهیزات صنعتی، واگنهای مخزن دار، واگن باری، لولههای حفاری، مواد معدنی و شیمیایی، فلزات گران بها، پلاستیک و لاستیک، محصولات حیوانی، ماشین آلات، سبزیجات، محصولات چوبی و کاغذ، و انواع آهن آلات و فولاد میباشد. واردات کالا از ایران به روسیه تنها در صادرات خشکبار و میوه خلاصه میشود که بسیار کم است.
سخن پایانی
ما در شرکت وارداتی آریاناجم سعی کردیم تا در قالب یک مقاله به معرفی بهترین شرکای تجاری ایران در امر واردات و صادرات کالا پرداخته و انواع کالاهای وارداتی و صادراتی هر کشور را بیان کنیم. چنانچه شما نیز قصد واردات و صادرات کالا را دارید، میتوانید در این زمینه با تیم مشاوره شرکت وارداتی آریاناجم تماس حاصل نمایید. همچنین شما عزیزان میتوانید جهت اطلاع از اخرین اخبار و اطلاعیه های گمرکی، پیج اینستاگرام آریاناجم را دنبال نمایید.
بیشتر واردات ما از چین هستش. مهم ترین کشور وارداتی ما همین کشوره که کل بازار جهان رو توی دستش داره
اینا بر چه اساس و منابعی هستش؟ معتبره اصلا؟
با سلام و وقت بخیر. منابع ذکر شده بر اساس آخرین امار های رسمی میباشد. این منابع کاملا معتبر هستش
چین بزرگترین همکاری تجاری ما هستش اما برای خرید و ثبت سفارش از چین باید خیلی حرفه ای و دقیق باشید. در این مورد هم بنظرم یه آموزش بنویسید
با سلام و تشکر از دیدگاه شما همراه همیشگی شرکت آریاناجم. حتما در مقالات آینده به این موارد نیز اشاره میکنیم. البته در پیج اینستاگرامی آریاناجم آموزش های مرتبط با سفارش و نکات آن قرار گرفته که میتونید مشاهده کنید.