صاردات و واردات کالا نیازمند دریافت مجوزهای لازم از دولت، ازجمله کارت بازرگانی است. به منظور فرار مالیاتی یا دورزدن قوانین گمرکی و…، اجاره کارت بازرگانی شکل گرفت. بسیاری از افرادی که قصد واردات کالا دارند، به این فکر میکنند که شاید بهتر باشد برای راحتی و یا سود بیشتر، به اجاره کارت بازرگانی از شخص دیگری روی بیاورند. غافل از اینکه این کار هم برای آنها و هم برای صاحب کارت، گران تمام میشود.
البته مدتی است که به علت جریمههای سنگینتر و سختگیریهای بیشتر، تقاضای اجاره این کارتها کمتر شده است. واگذاری کارت بازرگانی به دیگران، تحت هر عنوانی اعم از فروش، اجاره، عقد قرارداد، اقرارنامه، صلح، وکالت و … وجاهت قانونی نداشته و برای هر دو طرف جرمانگاری خواهد شد.
اهمیت و مزایای دریافت کارت بازرگانی
- عضویت در اتاق بازرگانی
- انجام صادرات و واردات کالا به صورت تجاری
- صادرات و واردات کالا از منطقه آزاد
- انجام حق العمل کاری(ترخیص کاری) در گمرک
- ثبت سفارش و ترخیص کالا
- ثبت نام تجاری لاتین
- ارتباط با بازرگانان خارجی
- شرکت در نمایشگاههای ملی و بین المللی
- صدور گواهی مبدأ
- صدور ویزای تجاری
- ثبت نام تجاری در خدمات صادرات
- مبادله اطلاعات تجاری در سطح جهان
- شناخته شدن به عنوان یک تاجر برای اشخاص حقیقی
دلایل افزایش اجاره کارت بازرگانی
اجاره کارت بازرگانی برای فرار از مالیات
هنگام ورود کالا ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده از واردکننده دریافت شده و همچنین 1 درصد از فروش جهت تمدید کارت بازرگانی گرفته میشود؛ حال چه واردکننده سود کرده باشد چه ضرر. مثلاً اگر کسی، فروشی 300 میلیاردتومانی داشته باشد باید 1 درصد از فروش خود، یعنی 3 میلیاردتومان پرداخت کند تا کارت بازرگانیاش تمدید شود. در حالی که ممکن است این تاجر یک ضرر 40 میلیاردتومانی را در این تجارت متحمل شده باشد!
اجاره کارت بازرگانی برای دورزدن قوانین گمرکی
یکی دیگر از علل اجاره کارت بازرگانی دورزدن قوانین گمرکی است. برای نمونه، در حوزه واردات کالا، در پرداخت عوارض گمرکی حقوق دولت ضایع میشود. پس این کار جهت سودآوری بیشتر و با تخلفات گمرکی در اسناد گمرکی انجام میگیرد؛ بدون اینکه چنین اقدامی در بخش بازبینی گمرکات قابل ردیابی باشد.
اجاره کارت بازرگانی برای رفع تعهد ارزی
در حوزه صادرات، برای فرار از رفع تعهدات ارزی حاصل از صادرات و عدم برگشت ارز به سیستم بانکی، برخی از بازرگانان به اجاره کارت بازرگانی روی میآورند.
جریمه و مخاطرات اجاره کارت بازرگانی چیست؟
این اقدام نوعی از فرار مالیاتی به شمار رفته و کسانی که مرتکب این عمل شوند به مجازات درجه 6 بند ۷ ماده ۲۷۴ اصلاحیه قانون مالیاتهای مستقیم محکوم خواهند شد.
چرا نباید کارت بازرگانی خود را به دیگران اجاره دهیم؟
اجارهدادن کارت بازرگانی خود به دیگران یا شرکتها ممکن است باعث ایجاد مشکلات امنیتی، قانونی و مدیریتی شود.
- غیر قانونی بودن
اجاره دادن کارت بازرگانی مخالف قوانین کشور بوده و انجام آن پیگرد قانونی دارد.
- خطرات امنیتی
با این کار شما دسترسی کامل به اطلاعات محرمانه و حساس کسبوکارتان را به دیگران خواهید داد. اطلاعات مالی، مشتریان، تأمینکنندگان و…، جزو اطلاعات حساس شما هستند. حتی ممکن است هویت شما سرقت شده، و تقلب مالی و سوءاستفاده از اطلاعات شخصی دامنگیر شما گردد.
- خدشهدار شدن اعتبار
این کار ممکن است موجب خدشهدار شدن اعتبار شما در بازار شود. افراد و شرکتها به شما اعتماد نخواهند کرد و این در نهایت به ازدستدادن سفارشات و معاملات مهم شما منجر خواهد شد.
بنابراین بهتر است که برای انجام صادرات و واردات کالا به صورت قانونی عمل نموده و یک کارت بازرگانی دریافت نمایید. نکات حائز اهمیت در رابطه با دریافت کارت بازرگانی عبارتند از:
- هر شخص اعم از حقیقی و یا حقوقی فقط میتواند یک کارت بارگانی دریافت کند.
- برای دریافت کارت بازرگانی با توجه به آدرس ملک از اتاق بازرگانی آن استان باید اقدام شود.
- پرداخت هزینه حق عضویت به صورت سالانه است.
- برای اشخاص متقاضی واردات مواد اولیه، ارایه پروانه بهرهبرداری و مجوز تولید الزامی میباشد.
سخن پایانی
همانطور که گفته شد، اجاره کارت بازرگانی، یا اجاره دادن آن، اقدامی غیرقانونی و خطرناک است که میتواند علاوه بر اعمال قانون و جریمههای سنگین، خطرات امنیتی و اعتباری زیادی را برای صاحب کارت به همراه داشته باشد. بنابراین بهترین راه برای مبادرت به صادرات و واردات کالا، اخذ قانونی یک کارت بازرگانی میباشد. اگر شما هم تمایل به دریافت کارت بازرگانی دارید، میتوانید جهت کسب راهنمایی و اطلاعات بیشتر با شرکت آریاناجم تماس حاصل فرمایید. همچنین برای دریافت مشاوره ترخیص کالا هم میتوانید از ما کمک بگیرید. همچنین شما عزیزان میتوانید جهت دریافت اطلاعات بیشتر و همینطور اطلاعیه های گمرکی، پیج اینستاگرام آریاناجم را دنبال نمایید.