آیا می دانستید تنوع رنگی لباسهای ما به واردات رنگهای شیمیایی وابسته است؟ با توجه به تولید بالای کالاهای نساجی توان تولید رنگ نساجی در ایران نبوده و بیشتر کارخانجات رنگ های مورد نیاز خود را از خارج از کشور تهیه می کنند. ترخیص رنگ های نساجی از گمرک هم مانند دیگر کالاهای ترخیص ضوابط خاص خود را دارد. هر چقدر اطلاعات شما راجع به مجوزهای لازم برای ترخیص و اصول و قوانین مربوطه زیادتر باشد به همان میزان قادر خواهید بود، کالای خود را در کمترین زمان ممکن و با کمترین هزینه ترخیص نمایید. پس با ما باشید تا گذری بر این موضوع داشته باشیم.
رنگهای نساجی
رنگ پارامتر اساسی و حیاتی صنعت نساجی است. مصرفکنندگان هنگام تهیه پوشاک، بیشتر توسط رنگ پارچه جذب خرید میشوند. مواد رنگی متعددی برای رنگآمیزی به دو صورت طبیعی و مصنوعی در این صنعت وجود دارد. قبل از ورود رنگ های مصنوعی در اواسط قرن نوزدهم، از رنگ های طبیعی در همه جای دنیا استفاده می شد، اما اکنون رنگ های مورد استفاده در صنعت نساجی بیشتر مصنوعی شده اند. رنگ های طبیعی از منابع موجود در طبیعت مانند گیاهان، حیوانات، میوه ها، حشرات و مواد معدنی به دست می آیند و گرانتر از رنگ های مصنوعی است. زیرا دسترسی مواد اولیه ممکن است از فصلی به فصل دیگر و از مکانی به مکان و گونه دیگر متفاوت باشد. در حالی که رنگ های مصنوعی را می توان در آزمایشگاه ها در تمام طول سال تولید کرد.
انواع رنگهای نساجی برای ترخیص رنگ های نساجی از گمرک
بعد از الیاف این رنگها هستند که باعث رقابت کارخانجات نساجی با یکدیگر شده اند. کارخانجات تولیدی به خوبی می دانند که مرغوب بودن رنگها بر کیفیت نهایی پوشاک تولید شده تاثیر بسزایی دارد. رنگهای نساجی بصورت دو نوع محلول در آب و غیرمحلول در آب وارد خاک کشور میشوند. رنگ های نساجی یا dye که از نوع رنگ های محلول در آب هستند، شامل مواد رنگرزی اسیدی، بازی، مستقیم و حتی دیسپرس میباشند. اما مواد رنگرزی که در آب حل نمی شوند به صورت ذرات بزرگ بر روی آب قرار می گیرند شامل مواد نساجی گوگردی، آزوئیک، خمی و … هستند. این مواد غیر محلول در آب را به عنوان مواد رنگرزی راکتیوی نیز میشناسیم. مواد رنگرزی کرومی یا متاکروم هم از رنگهای غیر محلول در آب هستند.
لزوم ترخیص رنگهای نساجی در گمرک
به خاطر تقاضای جامعه بشری به تنوع رنگ بالا و به خاطر نیاز صنعت نساجی برای رقابت در بین رقیبان، نقش رنگهای نساجی را نمی توان نادیده گرفت. اینجاست که واردات این رنگها برای مصارف داخلی کشور برای تعدادی از تجار و بازرگانان اهمیت پیدا می کند. تولید رنگ های مصنوعی در تناژهای مختلف در بعضی از کشورها از جمله چین، تایلند، هند، آلمان، ایتالیا و …. باعث شده تقاضا و انتظار مردم از دنیای فشن و مد امروزی بالاتر برود. هر چند رنگ شناسی شامل یک سری وقایع است که ماهیت میان رشتهای دارند ولی با این وجود هر رنگی مشتری خاص خود را دارد. به همین سبب است که ترخیص رنگهای نساجی از گمرک هم به دنبال ورود این محصولات به داخل کشور از دیگر فعالیتهای گمرکها محسوب شده است.
کد تعرفه گمرکی برای ترخیص رنگهای نساجی از گمرک
- کد تعرفه گمرکی برای انواع رنگ ها در ردیف 3203 می باشد.
- کد تعرفه گمرکیجهت ترخیص مواد رنگی دیسپرسه شامل ردیف 320411 می باشد.
- کد تعرفه گمرکی برای ترخیص رزين اپوكسيد با کد تعرفه39073090 و 39073010 می باشد.
- کد تعرفه گمرکی جهت مواد رنگ کننده پیگمانی در ردیف 320417 می باشد.
- کد تعرفه گمرکی برای ترخیص لاک ها ذیل ردیف 32050000 می باشد
- کد تعرفه گمرکی جهت مواد رنگی گرانول مستربچ شامل ردیف 32041210 می باشد.
- کد تعرفه گمرکی برای مواد رنگ کننده آلی در ردیف 3204 می باشد.
- کد تعرفه گمرکی برای ترخیص مواد رنگی اسیدی شامل ردیف 320412 می باشد.
- کد تعرفه گمرکی برای سایر مواد رنگ کننده ذیل ردیف 3206 می باشد.
- کد تعرفه گمرکی جهت ترخیص رزين پلي آمين ( هاردنر) عدد 39089010می باشد.
- کد تعرفه گمرکی جهت ترخیص رزین پلی ال پلی اتر ۳۹۰۷۲۰ است
- کد تعرفه گمرکی جهت ترخیص پلی اتیلن پلی آمین ۳۸۲۴۹۰ می باشد.
چگونگی ترخیص رنگ نساجی از گمرک
همانطور که میدانید برای هرگونه تجارت و بازرگانی لازم است با اصول و قوانین آن آشنا باشید. هر کدام از کالاهایی که وارد کشور میشود، دارای قوانین ترخیص مخصوص به خود هستند. اگر تازه شروع به کار نموده اید و یا قصد دارید تجارت کالای دیگری را امتحان کنید بهتر است در این زمینه از شرکتهای با تجربه و کاربلد کمک بگیرید تا در زمان ترخیص دچار مشکل نشوید. برای آشنایی با اصول و قوانین ترخیص رنگ های نساجی از گمرک بخشنامه های صادر شده در این خصوص و یا کتاب قوانین واردات و صادارت سال جاری را مطالعه فرمایید. قبل از هر گونه اقدام هم به اخذ مجوزات لازم در این خصوص بپردازید. ترخیص به موقع کالا از گمرک باعث صرفه جویی در هزینه ها در نتیجه پیشی گرفتن از رقبا و در نهایت سود بیشتر از معامله میشود.
نکات مهم در ترخیص رنگهای نساجی از گمرک
- برای واردات رنگهای نساجی نیاز به اخذ مجوز از سازمان استاندارد و سازمان غذا و دارو می باشد.
- اگر پارچه معمولی, با عوارض پایین به گمرک اظهار شود اما در داخل کانتینر, پارچه پرده ای زینتی با عوارض بالا، جا سازی شده باشد، گمرک موظف است با توجه به ابزارهای خود، آن را تشخیص و تسلیم قانون کند.
- به محض رسیدن کالا به گمرک با ثبت سفارش و مجوز ورود، لازم است کالا ارزیابی شود. عوارض و تعرفه لازم به گمرک اظهار و عملیات و تشریفات گمرکی آغاز گردد.
- اگر کالا با ثبت سفارش, مطابقت داشته باشد حقوق ورودی, وصول و ارزش کالا بررسی و نسبت به ترخیص کالا اقدام می شود. اما اگر یکی از مصادیق تخلف به آن اطلاق شود کالا قاچاق تلقی می گردد.
- تعرفه پارچه در گمرکهای کشور در حال حاضر با32 درصد محاسبه می شود.
- بیشتر واردات رنگهای نساجی به کشور با کارت های یک بار مصرف انجام می شود و از طریق یک شخص وارد کننده صورت نمی پذیرد. پس بهتر است تحت نظارت ترخیص کاران حرفهای؛ پشتیبانی شود.
- رعایت قوانین و مقررات صادره در بخشنامه ها از موارد مهم درواردات رنگ و مواد افزودنی رنگ نساجی است.
چرا شرکت آریاناجم را پیشنهاد می کنیم؟
شرکت آریاناجم با سالها تجربه در ترخیص انواع کالاهای وارداتی با تمام قوانین کالاها آشناست. ترخیص کاران این شرکت با تخصص و تجربه ای که در کار خود دارند می توانند کالای مورد نظر شما را در سریعترین زمان ممکن و با کمترین هزینه ترخیص نمایند. بدون شک تجربه این تیم سرعت کار شما را تسریع خواهند نمود. از جمله خدمات شرکت آریاناجم مشاوره بازرگانی، خرید کالا، حمل و نقل کالا، تنظیم اظهار نامه، ترخیص کالا از کلیه گمرکات، ثبت سفارش و … می باشد. برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص ترخیص رنگهای نساجی از گمرک می توانید با کارشناسان شرکت تماس حاصل فرمایید.