هنگامی که صحبت از حمل یکسره کالا میشود، یعنی ورود و خروج کالا از گمرک بدون تخلیه و تحویل! در واقع به زبانی سادهتر باید گفت که حمل یکسره کالا یعنی نیاز به تخلیه بار در انبار نبوده و تشریفات گمرکی روی وسیله حمل(حامل) صورت میگیرد. ما در شرکت ترخیص کالای آریاناجم برآنیم که در ادامه این مطلب به تعریف، توضیح و بیان مزایای حمل یکسره کالا بپردازیم، پس در ادامه با ما همراه باشید.
حمل یکسره کالا شامل چه مواردی میشود؟
در روش حمل یکسره کالا، به عنوان مثال عملیات قبض انبار که شامل هزینههای خدمات حمل است، بر روی وسیله حمل محاسبه میشود. در این راستا هزینه انبارداری، تخلیه و بارگیری کالاها کسر میگردد؛ در واق این امر به نوعی در کاهش هزینهها مؤثر است.
هزینه خدمات حمل یکسره کالا نسبت به فرایند تخلیه و بارگیری کالا کمتر است که سبب میشود تا در شرایط گمرکی از این شیوه استفاده شود. معمولاً این روش هنگامی بکارگرفته میشود که عملیات تخلیه و بارگیری به کالا آسیب رساند. به عبارت دیگر خاصیت کالا به صورتی باشد که شرایط تخلیه و بارگیری مجدد برای آن وجود نداشته باشد. همچنین کالاهایی که در معرض فساد بوده و یا تاریخ مصرف فوری دارند نیز در این بخش قرار میگیرند. گاهی اوقات هم به دلیل کمبود امکانات در گمرک شرایط برای تخلیه بار وجود ندارد.
تفاوتها و شباهتهای حمل یکسره کالا و ترانزیت داخلی
در ترانزیت داخلی شرایط بدین صورت است که کالای گمرک نشده از یک گمرک داخلی وارد گمرک دیگر میشود. در حقیقت محموله در گمرکی که بارنامه در آن صورت گرفته است؛ یعنی گمرک مقصد، تخلیه شده و قبض انبار صادر میگردد.
در صورتی که صاحب کالا مایل باشد کالا به گمرک دیگری ترانزیت شود، میتواند با ارائه قبض انبار این کار را به راحتی انجام دهد. حال در صورت موافقت بنادر و اداره کشتیرانی، فرایند حمل یکسره کالا هم صورت میگیرد؛ و این به این معناست که دیگر نیازی به قبض انبار نیست.
حمل یکسره به عنوان ترانزیت به داخل هم شناخته میشود. در این شیوه از یک وسیله نقلیه برای حمل کالا از یک گمرک به گمرک دیگر استفاده میشود و به خواست حامل هم گواهی یا پروانه ترانزیت داخلی صادر میگردد.
در روش حمل یکسره کالا، باید محموله به همان شکلی که از مبدأ آمده است، به همان شکل در گمرک مقصد تخلیه شود. البته بارنامه با قید نام شهر لازم است. در روش ترانزیت داخلی، اول کالا در گمرک مقصد بارنامه تخلیه شده و قبض صادر میگردد. در مرحله بعد، صاحب کالا برحسب دلایل موجه میتواند درخواست لازم به گمرک دیگر را داشته باشد.
مزایای حمل یکسره کالا چیست؟
- عدم معطلی برای بازرسی کالا
- عدم مرجوعی بار از کشور ثالث
- حمل بیواسطه
- عدم تحمیل هزینههای شرکت واسطه جهت حمل کالا به مشتری
- عدم تحمیل هزینههای ترخیص در کشور ثالث به مشتری
- نداشتن دغدغه و نگرانی بابت بازرسی کالا در کشور ثالث
- قیمت بسیار پایینتر نسبت به شرکتهای دیگر بهخصوص برای بارهای خاص و در اختیار بودن فرایند و در نتیجه پاسخگو بودن
منظور از اظهارنامه در حمل یکسره چیست؟
در صورتی که فرایند ترخیص کالا به شکل یکسره دنبال شود، کالاهای وارداتی فرایند انتقال کالا را به واسطه سند (tir) انجام میدهند. گاهی اوقات ازم است که حمل یا ترخیص یکسره، تعدادی مراحل اداری را طی کند. به عنوان مثال ممکن است نیاز به فرم اظهارنامه باشد تا ترانزیت داخلی با مشکل روبرو نشود.
حقوق و عوارض گمرکی حمل یکسره کالا چگونه است؟
معمولاً برای کالاهای ترانزیتی حقوق و عوارض گمرکی و تعرفه گمرکی دریافت نمیگردد. اما بایستی سازمان گمرک مطوئن شود که کالا از کشور خارج نشده و در داخل کشور به فروش نمیرسد. گاهی از صاحب کالا درخواست میشود که سندی تا زمان خروج قطعی کالا نزد گمرک بماند.
نحوه استفاده از بیمه نامه در حمل یکسره چگونه است؟
بیمه نامه طبق مبلغ مشخصی صادر میگردد. بدین معنا که برحسب ارزش کالا هم از سازمان حمل و نقل و نماینده قانونی صاحب کالا دریافت میکند. این برگه برن ترانزیت نام دارد. در این روش پروانه ترانزیت داخلی صادر میگردد. تجار میتوانند به وسیله سیستم حمل یکسره کالا، محموله خود را در کمترین زمان ممکن وارد نمایند. ثبت سفارش کالا باید بر اساس یک سری اصول صورت بگیرد تا با هزینه کمتری همراه شود.
سخن پایانی
در فرایند حمل یکسره رعایت یک سری شرایط لازم است. بنابراین برای این کار به مشاوره کارشناسان متخصص نیاز خواهید داشت. هنوز هم بسیاری تفاوت ترانزیت و حمل یکسره کالا را نمیدانند و این موضوع روی زمان و هزینهها بسیار تاثیرگذار است. سعی کنید این فرایند را به افرادی که دارای تخصص کافی هستند، بسپارید. شرکت بازرگانی آریاناجم آماده ارائه هرگونه مشاوره و در اختیار گذاشتن افراد متخصص و مجرب در حوزه حمل یکسره کالا به بارگانان گرامی میباشد. شما عزیزان میتوانید جهت دریافت اطلاعات بیشتر و همینطور اطلاع از آخرین اطلاعیه های گمرکی، پیج اینستاگرام آریاناجم را دنبال نمایید.