قهوه در اولویت 10 واردات ایران قرار دارد و به خاطرطرفداران زیاد سود بازرگانی آن دو برابر است. واردات این کالای شیک مستلزم اخذ مجوز قبلی از وزارت بهداشت است و مشمول استاندارد نیز می باشد. دربین صادرکنندگان قهوه کشورهایی چون برزیل، ویتنام، اندونزی، کلمبیا، هند، اتیوپی، پرو، گوآتمالا، مکزیک وهند بیشترین میزان صادرات به دنیا را داشته اند. در بین این کشورها، قهوه خام امارات با صادرات بیش از 666 تن قهوه بونداده، نیمی از بازار قهوه وارداتی به ایران را در دست گرفته است. در ادامه نکاتی را در مورد واردات و ترخیص قهوه از گمرک مرور خواهیم کرد.
تاریخچه قهوه
اولین بار قهوه در قرن 11 کشف شد و کشور یمن با تجارت آن به کشورهای خاورمیانه از جمله ایران توسط زائران مکه توانست جز اولین صادر کنندگان قهوه به جهان باشد. البته تا پیش از دوره قاجار چای به عنوان نوشیدنی عمومی در فرهنگ سنتی جا افتاده بوده است. اما با گسترش تجارت خارجی به تدریج خرید و فروش قهوه نیز جایگاه ویژهای برای خود پیدا کرد. البته به دلیل شرایط اقلیمی قهوه در ایران شرایط کشت ندارد. در گذشته به دلیل مسافت طولانی که ایران با کشورهای تولید کننده داشت، حمل و نقل به کشور با مشکلاتی همراه بود، از این رو تولیدکنندگان نزدیکی هم چون کشور چین از طریق جاده ابریشم صادرات قهوه رابه ایران انجام می دادند. با گذر زمان و هموار شدن مسیر حمل و نقل و توسعه تجارت، امروزه واردات قهوه به ایران توسط کشورهای تولید کننده قهوه در سطح وسیعتری انجام می پذیرد.
خواص قهوه:
قهوه به دلیل دارا بودن کافئین بسیار آرامش بخش است. در این میان کسانی که به دنبال راه حل های درمانی چاقی هستند، توجه داشته باشند که قهوه سبز را اکسیری جهت کاهش وزن طبیعی در مدت زمان کوتاه توصیف کرده اند. از جمله دلایل افزایش مصرف قهوه سبز در طی سالهای اخیر می تواند موارد زیر باشد:
- احساس سیری بی میلی به غذا و تنقلات
- تعرق زیاد یک ساعت پس از نوشیدن قهوه
- افزایش سوخت و ساز بدن مشابه فعالیتهای بدنی
- کاهش افسردگی و دل مردگی و روزمرگی
- کاهش کلسترول خون و افزایش نشاط
- تنظیم فشار خون وتامین سلامت روانی
تعرفه گمرکی واردات قهوه
کد تعرفه ای که به واردات قهوه تعلق می گیرد به عواملی نظیر ریست شدن، میزان کافئین، تعداد، نوع بستهبندی، کوبیده شدن یا استفاده از دانهی قهوه و غیره بستگی داشته باشد. به همین علت لازم است هنگام اقدام به واردات از تعرفهی بهروز آن اطلاع داشته باشید. مثلاً قهوه بو داده کافئین گرفته در بسته بندی آماده برای خرده فروشی دارای 32% حقوق گمرکی و سود بازرگانی 4% حقوق گمرکی+28% سود بازرگانی است که با احتساب دو برابر سود بازرگانی در کتاب مقررات واردات و صادرات 60 درصد می باشد و 9 درصد مالیات ارزش افزوده به آن تعلق می گیرد. تعرفه گمرکی که به دیگر انواع قهوه تعلق می گیرد با کدهای زیر مشخص می شوند:
- تعرفه گمرکی قهوه بو داده و کافئین نگرفته: 090121
- تعرفه قهوه بو نداده و کافئین گرفته در بسته بندی خرده فروشی به وزن یک کیلو و کمتر: 09011210
- تعرفه قهوه بو نداده و کافئین نگرفته در بسته بندی خرده فروشی به وزن یک کیلو و کمتر: 09011110
- تعرفه قهوه سبز در بسته بندی خرده فروشی: 09011190
علت گران بودن واردات قهوه به ایران چیست؟
قهوه یکی از محصولات خارجی است که به دلیل شرایط خاص پرورش قهوه، تهیه و کشت این محصول در کشور ما انجام نمی شود. پس ما باید قهوه مورد نیاز کشور خود را از خارج از کشور وارد نماییم. واردات قهوه با توجه به اینکه از کشورهای مختلفی صورت می گیرد، تحت تاثیر عوامل زیر قیمت های مختلفی هم می تواند داشته باشد:
- ممنوعیت واردات قهوه به ایران در بعضی مواقع منجمله شرایط اقتصادی، سیاسی و…
- تعرفه هایی که به دلیل نوع قهوه به کالا اختصاص داده می شود .
- افزایش چند درصدی هزینه گمرکی بخاطر شرایط خاص
- حق الزحمه ترخیص کار هر گمرک
- مالیات برارزش افزوده کالای وارد شده
مراحل واردات و ترخیص قهوه از گمرک ایران:
پروسهی ترخیص قهوه از گمرک میتواند بسته به تجربه و اطلاعات شما تجار عزیز متغیر باشد. اما آنچه که مسلم است، ارائهی یک پروندهی تکمیلشده که در آن مدارکی نظیر مجوز سازمان حفظ نباتات، مجوز بهداشت، اظهارنامهی گمرکی، ضمانتنامهی بانکی، فاکتور حملونقل و فاکتور خرید کالا، میتواند در کنار داشتن پشتوانهای مانند شرکت بازرگانی آریا نا جم بسیار موثر باشد.
قوانین مهم برای واردات و ترخیص قهوه از گمرک:
- انجام دادن مراحل فرآوری و آماده سازی قهوه در کشور صادر کننده
- اقدام به انجام آزمایشات لازم جهت تایید سلامت و تازه بودن دانههای قهوه
- بسته بندی در بستههای مختص صادرات با وزن های استاندارد که مورد تایید اداره استاندارد باشد.
- حمل محموله حامل قهوه و نسکافه به وسیله کانتینرهای مخصوص این نوع کالا
- درج تمامی اطلاعات مرتبط به ویژگیهای کمی و کیفی قهوه بر روی بستههای وارداتی بدون کم و کاست
خدمات گروه بازرگانی آریانا جم:
گروه بازرگانی آریا نا جم با سال ها تجربه در زمینه ترخیص کالا از گمرک، توانسته است با همکاری متخصصین و افراد با سابقه در گمرک، هزینه های واردات و ترخیص قهوه از گمرک را کاهش دهد. نمونه از این خدمات عبارتند از:
- خدمات مربوط به اخذ مجوز سازمان حفظ نباتات ( قرنطینه) و مجوز بهداشت
- انجام ثبت سفارش و دریافت مجوزهای لازم
- تنظیم اظهار نامه گمرکی
- ارائه خدمات مربوط به حمل و نقل بین المللی در مبدا و مقصد و ترانزیت داخلی
- ارائه مشاوره تخصصی کارشناسان در خصوص ثبت سفارش، نقل و انتقالات پولی و بانکی، صمت، واردات کالا با هزینه متعادل
- ترخیص انواع کالاها از کلیه گمرکات کشور
- مشاوره ارزشی و تعرفه ای کالا
- ارائه حواله و ضمانت نامه های بانکی
- پیگیری موارد اختلافی در گمرک
- ارائه آخرین اخبار و بخشنامه های مرتبط با ترخیص کالا
جهت اطلاعات بیشتر در این مورد با کارشناسان گمرکی و بازرگانی ما در ارتباط باشید.
و در نهایت:
واردات قهوه و دانه قهوه از کشور ترکیه یا دیگر کشورها می تواند سود آوری خوبی برای تجارداشته باشد. شما نیز اگر قصد واردات این نوع کالا را دارید می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر از مشاوره های رایگان و تخصصی کارشناسان آریانا جم از طریق راه های ارتباطی ثبت شده در سایت ارتباط برقرار کنید تا در اسرع وقت پاسخ گوی شما عزیزان باشند.