[vc_row css_animation=”fadeInRight”][vc_column][vc_column_text]
کالاهای صادراتی ایران به ترکیه شامل کدام کالاها ست؟ آمار کالاهای صادراتی سالیانه ایران به ترکیه چقدر است؟ و قوانین موجود برای صادرات کالا به ترکیه شامل کدام مواردند. اینها سوالاتی است که هر تاجر ایرانی جهت تجارت با کشور ترکیه به جواب آنها نیاز دارد. در این مقاله که توسط تیم تئلید محتوای شرکت آریاناجم گرد آدری شده است به جواب این سوالات پرداخته می شود. پس با ما همراه باشید .
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” content_placement=”middle” bg_type=”image” parallax_style=”vcpb-default” bg_image_new=”id^1008|url^http://arianajam.com/wp-content/uploads/2020/09/aboutBanner.jpg|caption^null|alt^null|title^aboutBanner|description^null” css=”.vc_custom_1618153295508{padding-top: 50px !important;padding-bottom: 50px !important;}” el_id=”banner”][vc_column][vc_column_text css_animation=”fadeInDown”]
برای اطلاع از چگونگی شرایط ترخیص کالا و هزینه های آن با شماره های 021-88343667 و 021-88346235 تماس حاصل فرمایید.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”fadeInRight”][vc_column][vc_column_text]
صادرات محصولات ایرانی به کشور ترکیه
کشور ترکیه، در زمینه صنعت گردشگری بسیار پر رونق است و هرساله گردشگران بسیاری به این کشور سفر می کنند. همین امر سبب شده است تقاضا برای واردات اقلام مختلف مانند انواع مواد غذایی، انواع انرژی موردنیاز و… به این کشور بیشتر شود. از آنجا که کشور ترکیه جزو همسایه های شمال غرب ایران به شمار می آید؛ در نتیجه روابط اقتصادی و سیاسی خوبی بین این دو کشور برقرار است و صادرات انواع محصولات از ایران به ترکیه انجام می شود.
لیست کالاهای صادراتی به ترکیه
در سال ۲۰۱۵، مطابق با تصمیمات سران ترکیه در زمینه هزینه های گمرک، بنا شد تخفیفات ویژه ای در رابطه با صادرات محصولات، از کشورهای همسایه انجام شود؛ بیشتر این تخفیفات مربوط به محصولات کشاورزی بود. همین امر باعث شد صادرات محصولات کشاورزی از ایران به ترکیه روز به روز افزایش پیدا کند.
کالاهای صادراتی محصولات از ایران به ترکیه شامل: زعفران، پسته، خرما، کشمش، هندوانه، آبمیوه، انگور بدون دانه، موز سبز به صورت تازه و خشک، سیگار، توتون، ماشین های نوردگرم و سرد برای فلزات، تخته های فیبری و هر وسیله دیگری که از چوب ساخته می شود، سوپر فسفات ها، مکمل های غذایی و کاغذ مقوا هست. همچنین ایران محصولات نفتی و پتروشیمی را نیز به ترکیه صادر می کند. از نمونه محصولات نفتی که به ترکیه صادر می شود می توان به نفت و گاز، گاز طبیعی مایع شده، کاتد، قطعات کاتد از مس تصفیه شده، گرید نساجی پلی پروپیلن، اترهای مونو بوتیل اتیلن گلیکول یا دی اتیلن گلیکول، آهن، فولاد، آلومینیوم و روی اشاره کرد.
تجارت کشور ایران با ترکیه، بیشتر به صورت خام فروشی انجام می شود. اقلامی مانند روی و مس به صورت خام صادر می شوند. طبق تحقیقاتی که انجام شده است و براساس دسته بندی محصولات صادره از ایران به ترکیه، اقلام مس و روی، در دسته سوم قرار دارند و موادغذایی و محصولات کشاورزی در دسته چهارم جای گرفته اند. در لیست کالاهایی که به ترکیه صادر می شود محصولات پتروشیمی از اهمیت بالایی برخوردارند. کالاهای صنعتی نیز به ترکیه صادر می شود، ولی سهم ناچیزی را به خود اختصاص داده اند.
قوانین موجود برای صادرات کالا به ترکیه
ایران و کشور ترکیه از دیرباز در زمینه های مختلف با هم در ارتباط بوده اند. این ارتباطات بیشتر به صورت کار و تجارت بوده است. اکثر کسب و کارهای موجود در ایران به دنبال راهی هستند که بتوانند محصولات خود را به این کشور صادر کنند. برای صادر شدن محصولات، نیاز است که یکسری قوانین و مقررات مربوط به هر دو کشور رعایت شود. مراحل صادر کردن کالا به ترکیه کار مشکلی نیست، فقط نیاز به رعایت یکسری قوانین است و چند ماهی طول می کشد تا به نتیجه برسد. در ادامه به ارائه مراحل صادر کردن کالا به ترکیه می پردازیم.
در مرحله اول، باید بازار محصولات صادراتی به ترکیه مورد بررسی قرارگیرد. نتایج حاصل از بررسی، قیمت و سود محصول را نشان می دهد. صادرات معمولا توسط تجار و کسانی که یک محصول را به صورت انبوه تولید می کنند انجام می شود. در این مرحله شرایط برای هر صادر کننده ای متفاوت است.
در مرحله دوم، قوانین و ضوابط صادرات به ترکیه مورد بررسی قرار می گیرد. روش های مختلفی برای صادرات وجود دارد. پس از اینکه ساده ترین راه انتخاب شد نوبت به مراحل اداری می رسد. هر کالا، قوانین صادرات مربوط به خود را دارد که صادرکننده باید از تمامی این قوانین آگاهی داشته باشد تا بتواند ساده ترین راه را انتخاب کند.
مرحله سوم، مرحله عملی صادرات کالا است. در این مرحله باید کالاها بار زده شوند و سپس از طریق گمرک ایران، به ترکیه صادر شوند. این پروسه چند روزی زمان می برد. اگر از قوانین گمرک ایران اطلاعات کافی نداشته باشید در این مرحله با مشکلات قانونی مواجه خواهید شد.
مرحله چهارم، زمانی است که کالاها از ایران به ترکیه منتقل شده اند. در این مرحله، صاحبان کالا هزینه ای را بابت تحویل گرفتن کالا به گمرک پرداخت می کنند. پس از انجام این مراحل است که کالا به ترکیه صادر می شود و صاحبان کالا می توانند اقدام به فروش محصول خود در ترکیه کنند.
آمار صادرات سالیانه ایران به ترکیه
در سال 1397، کل صادرات ایران به ترکیه مبلغی حدود 4 میلیارد دلار تخمین زده شده است؛ که 5/2 میلیارد دلار آن مربوط به صادرات گاز طبیعی بوده است. بررسی ها نشان می دهد ایران در زمینه صادرات گاز طبیعی به ترکیه، 59 درصد از کل صادرات آن را عهده دار شده است. صادرات محصولات غیرنفتی از ایران به ترکیه در سال 1399 بالغ بر 800 میلیون دلار بوده است در حالی که این آمار از سال1400 تا به امروز به 2/4 میلیارد دلار رسیده است. در سال 2018، ایران در بین کشورهای صادر کننده محصول به ترکیه در رتبه هفتم قرار داشت.
صادرات چمدانی چیست؟
صادرات چمدانی، نوعی از صادرات است که در آن، می توان مطابق با اندازه مشخصی، کالا به ترکیه انتقال داد و سپس به فروش رساند. به عنوان مثال، امروزه این امکان وجود دارد که صادرات زعفران تا سقف 100 گرم به ترکیه انجام شود و درآمد حاصل از فروش آن سود خوبی را به دنبال دارد.
سخن آخر
از آنجا که ایران با کشور ترکیه همسایگی نزدیکی دارد و هر دو کشور از لحاظ فرهنگی به هم نزدیک هستند، از این نظر ترکیه مقصد مناسبی است تا ایران بتواند انواع محصولات خود را به این کشور صادر کند. به دلیل تحریم های موجود در کشور، اگر ایران بخواهد صادراتی را به کشورهای اروپایی انجام دهد باید این کار را با استفاده از واسطه گری کشور ترکیه انجام دهد.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]