شاید تا کنون واژه ترانشیپ به گوش شما خورده باشد و تمایل داشته باشد که بدانید ترانشیپ چیست . اگر قصد واردات کالایی را دارید که این کالا به صورت مستقیم به مقصد ایران قابل بار گیری و حمل نمی باشد چه می کنید !درچنین وضعیتی خدمات ترانشیپ است که می تواند شما را به هدف مورد نظرتان برساند. حمل و انتقال محمولههای مختلف به هر نقطهای از جهان، تحت تاثیر عوامل و زیر شاخههای مختلفی قرار دارد. ترانشیپ در واقع، ترکیبی از دو یا چند ترانزیت است که با توجه به هدف مورد نظر تعداد ترانزیت ها متفاوت است. در واقع برای انتقال یک محموله به یک نقطه مشخص، لازم است تا با تمام عواملی که میتواند موفقیت شما را در به انجام رساندن کارتان بیشتر سازد، آشنایی داشته باشید.
ترانشیپ چیست؟
قطعا کسی که در زمینه تجارت، صادرات و واردات فعالیت دارند، با همه روشهای حمل و نقل آشنایی دارند. این مطلب مخصوص کسانی است که به تازگی وارد این عرصه شده و در پی منابع اطلاعاتی موثقی هستند تا بتوانند به بهترین شکل در این زمینه ظاهر شوند. ترانشیپ ترکیبی از دو یا تعداد بیشتری ترانزیت است که برای رسیدن به هدف مورد نظر با تعداد ترانزیت های متفاوت ترکیب می شود. ترانشیپ به دو دلیل توسط تاجران، صادرکنندگان و واردکنندگان کالا به کار گرفته میشود. یکی برای دور زدن تحریم هایی که برای نقطه مقصد در نظر گرفته شده است. و دیگری صرفهجویی در هزینه هایی که قرار است بابت نقل و انتقال کالا پرداخت شود.
مزیتی که این روش نسبت به ترانزیت دارد، اظهار یک ترانزیت و عدم نیاز به اظهار مجدد برای ترانزیت های بعدی مرتبط با ترانزیت اولیه است. از آنجائی که اکثر اطلاعات اظهارنامه با هم یکی هستند و فقط حامل متغیر است، پس دوباره کاری حذف می شود. یا کالای اظهارنامه ترانزیت اول به صورت بخش بخش در چند اظهارنامه ترانزیت حمل خواهد شد. پس بنابراین می توان با استفاده از روش ترانشیپ، اطلاعات مشترک اظهارنامه ها را از طریق سیستم منتقل نمود تا نیازی به اظهار مجدد وجود نداشته باشد.
انواع مختلف ترانشیپ
ترانشیپ دو نوع مختلف دارد. ترانشیپ داخلی و ترانشیپ بین المللی:
ترانشیپ داخلی: مربوط به حمل و نقل داخلی است به همین علت ترانشیپ داخلی نامیده می شود.
ترانشیپ بین المللی: مربوط به حمل و نقل خارجی است که ترانشیپ بین المللی نام دارد.
ترانشیپ داخلی
ترانشیپ داخلی، تفاوت چندانی با ترانشیپ بین المللی نداردفقط برای این منظور باید تاییدیه حمل کالا از کشورهای مختلف را از طرف دولت دریافت کنید. به عبارتی، لازم است در سایت گمرک جمهوری اسلامی ایران، اکانت کاربری بسازید و به ترتیب: ابتدا از طریق منوی اصلی، باید اطلاعات کامل کالا به صورت بارنامه و قبض انبار، معرفی شود. سپس گزینه ترانشیپ داخلی توسط متقاضی انتخاب شود، و در مرحله سوم، آیکونی با نام گمرک میان راهی انتخاب شود.
ترانشیپ بین المللی
ترانشیپ بین المللی معمولا برای صرفهجویی در هزینه حمل و نقل انجام میشود. این روش حمل و نقل کاملا قانونی و به صورت بخشی از تجارت روزمره جهانی انجام میشود، اما میتواند مانند ورود غیرقانونی، قاچاق یا کالاهای بازار سیاه مورد استفاده قرار بگیرد. کارترانشیپ بین المللی این است که از بررسیها و عوارض گمرکی جلوگیری کند، در غیر این صورت سبب تاخیر حمل و نقل کارآمد میشود. برای گرفتن ترانشیپ بین المللی، متقاضی باید منتظر تایید نهایی اعلام وصول پروانه در گمرک میانی باشد. بعد از تاییدیه، دو حالت پیش می آید.
- درحالت اول اگر قرار باشد ارسال بار به مقصدهای جداگانه ای انجام گردد، لازم است که قبض بار تفکیک شده و قبض جدید دریافت شود. متقاضی باید از طریق منوی دریافت سریال، اطلاعاتی از قبیل شماره قبض انبار، گمرک میانی، گمرک مقصد و موارد مشابه را وارد کند. البته این بارنیازی به اظهار نامه گمرکی جدید نیست. در این حالت برای هر مقصد مختلف، یک شماره سریال جدید ایجاد می شود که در وضعیت کوتاژ قرار دارد.
- حالت دوم برای زمانی است که قرار باشد تنها وسیله حمل و نقل عوض شود. این مرتبه نیازی به تفکیک قبض بارنیست و فرد متقاضی می تواند از طریق منوی دریافت سریال ترانشیپ، شماره قبض گمرک میانی و مقصد را وارد کند و شماره سریال جدید را، دریافت کند.