همه افرادی که در زمینه حمل و نقل کالا و بازرگانی فعالیت میکنند، حداقل یکبار با واژه های ترانزیت و ترانشیپ روبرو شده اند. این دو فرآیند به دلیل نقش مهمی که در واردات و صادرات ایفا میکنند، دارای اهمیت زیادی هستند و باید به آن توجه کرد.در این مقاله قصد داریم به معرفی این دو فرآیند یعنی ترانزیت و ترانشیپ بپردازیم و نکات مهم در خصوص هرکدام را به شما معرفی کنیم. پس تا انتهای این مقاله با شرکت ترخیص کالا آریاناجم همراه باشید تا با تفاوت های این دو بیشتر آشنا شویم.
ترانزیت و ترانشیپ چیست
بطور کلی ترانزیت به عبور از یک نقطه به نقاطه ای دیگر بدون توقف طولانی مدت در طول مسیر گفته میشود. یعنی هدف اصلی از حمل و نقل انتقال کالا بوده و نیاز به توقف برای جابجایی و و تغییر نمیباشد. ترانشیپ اما معنی متفاوتی دارد.
زمانی که یک فرآیند حمل و نقل جزوی از یک انتقال کلی باشد، به آن ترانشیپ میگویند. به زبان ساده تر میتوان گفت که ترانشیپ یعنی انتقال از یک نقطه به نقطه دیگر در طول یک سفر و جابجایی. مورد دیگری نیز میتواند معنی ترانشیپ را داشته باشد. زمانی که کالا با استفاده از وسایل نقلیه گوناگون جابجا شود نیز آنرا ترانشیپ میگویند.
کاربرد ترانزیت
در این بخش قصد داریم به شما همراهان شرکت ترخیص کالا آریاناجم کاربرد ها ترانزیت را معرفی کنیم. در ابتدا باید یک تعریف را ارائه کنیم. به کالایی که از طرف فروشنده ارسال شده اما هنوز به دست خریدار نرسیده باشد، کالای ترانزیتی میگویند.
ترانزیت یک تجارت و فعالیت بین المللی محسوب میشود به همین دلیل کشورهای مختلف برای ترانزیت کالا از کشور خود می بایست قوانین و مقررات بین المللی و ضوابط کشورهای دیگر را رعایت کنند. در اینصورت به راحتی می توانند از مرز کشورهای مختلف عبور کنند و به دردسر نیفتند.
ترانزیت دارای انواع مختلفی است. ترانزیت جاده ای، ترانزیت ریلی، ترانزیت هوایی و …. از جمله انواع ترانزیت هستند. اما باید بدانید که ترانزیت دریایی از سابقه و محبوبیت بیشتری نسبت به دیگر انواع روش ها برخوردار است.
کاربرد ترانشیپ چیست
به فرایند ارسال کالا از یک گمرک به محل گمرک دیگر برای دسترسی به مسیری برای انتقال کالا ترانشیپ می گویند. در واقع میتوان گفت ترانشیپ یک روش حمل و نقل کالا است که در آن کالا تحت نظارت گمرکی از یک وسیله حمل و نقل ورودی به وسیله حمل و نقل خروجی انتقال می یابد.
برخی بازرگانان برای کاهش هزینه های حمل و نقل و همچنین وجود تحریم یا محدودیت ها در کشور، کالای خود را ابتدا به یک کشور دیگر منتقل می کنند و سپس با استفاده از روش ترانشیپ بار خود را به کشور مقصد انتقال می دهند.
تفاوت ترانزیت و ترانشیپ چیست ؟
زمانی است که ترخیص یک کالا از محل یک گمرک میتواند بسیار پیچیده و سخت باشد. اما اگر بازرگان آنرا به گمرک دیگری جابجا کند میتواند فرآیند ترخیص کالا را به راحتی انجام بدهد. در این حالت میتوان از ترانشیپ استفاده کرد تا کالا به گمرک دیگر جابجا شود.
ترانزیت اما برای انتقال یک کالا از یک مبدا به مقصد نهایی بوده. و در مسیر هیچ توقف و تغییری صورت نمیگیرد. میتوان گفت که مجموعه ای از ترانزیت ها میتواند یک ترانشیپ باشد.
علت عدم نیاز به اظهارنامه مجدد و حذف این دوباره کاری ها. این است که معمولا همه اطلاعات اظهارنامه یکسان هستند و در این فرایند فقط حامل متغیر می باشد.از طرفی ممکن است کالای اظهارنامه ترانزیت اول به شکل چندین بخش مختلف در چندین اظهارنامه ترانزیت حمل شود. این مورد یکی از مزایای ترانشیپ نسبت به ترانزیت میباشد.
سخن آخر
در این مقاله به معرفی تفاوت ترانزیت و ترانشیپ پرداختیم و هر کدام را نیز بررسی کردیم. شما عزیزان میتوانید جهت دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره ترخیص کالا با مشاورین آریاناجم در ارتباط باشید. همچنین جهت اطلاع از اخرین اخبار و اطلاعیه های گمرکی، پیج اینستاگرام شرکت آریاناجم را دنبال نمایید.
با سلام. برای دریافت مشاوره چند باری تماس گرفتم اما با جواب مواجه نشدم. چطوری میتونم یه مشاوره دقیق ازتون داشته باشم؟
با سلام. لطفا شماره خودتون رو از طریق فرم برای ما ارسال کنید تا در اولین زمان باهاتون تماس گرفته بشه
کدوم یکی از روش ها به صرفه هستش؟
به دلیل مسیر کوتاه تر و نیاز به اقدامات کمتر، ترانزیت بهتر هستش. در صورتی که سوالات بیشتری در این زمینه دارید، با مشاورین ترخیص کالا آریاناجم در تماس باشید.