[vc_row css_animation=”fadeInRight”][vc_column][vc_column_text]
زعفران (saffron) یکی از گران قیمت ترین ادویه ها و گرانبهاترین محصول کشاورزی موجود در جهان است. خوشبختانه ایران به عنوان یکی از قطب های صادر کننده، نبض تجارت جهانی این طلای سرخ را در اختیار دارد. بیشترین زمین های زیر کشت برای زعفران متعلق به استان خراسان است. کاشت این محصول در سایر استانهای کشور چون کرمان و چهار محال و بختیاری به شکل پراکنده انجام میگیرد. در طی سالهای اخیر تولید این گیاه در کشورهای اسپانیا و افغانستان نیز در سطح محدودی صورت گرفته است. ولی درحالت کلی زعفران ایران یکی از مرغوب ترین زعفران های دنیا میباشد. در حال حاضر اسپانیا و امارات به عنوان بزرگترین خریداران زعفران ایرانی در جهان به حساب می آیند. در ادامه با این مطلب در مورد صادرات زعفران از بلاگ شرکت صادرات و واردات آریاناجم همراه باشید.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”fadeInRight”][vc_column][vc_column_text]
بررسی وضعیت صادرات زعفران در جهان
حدود 90 درصد زعفران جهان در ایران تولید می شود و این محصول یکی از اصلی ترین محصولات صادراتی ایران شناخته شده است. ولی تنها 10 درصد از تجارت جهانی در اختیار ایران قرار دارد و کشورهای هند، افغانستان، يونان، مراکش، اسپانيا، ايتاليا و چین 90 درصد صادر کنندگان زعفران به جهان هستند. استفاده ازاین طلای سرخ در صنایع دارویی و غذایی میتواند دلایل زیادی داشته باشد، یکی از این دلایل خاصیت عطردهندگی و طعم دهندگی بی نظیر این گیاه است.
صادرات زعفران به برخی از کشورها مانند اسپانیا و امارات به صورت فله ای در اندازه های نیم و یک کیلویی به صورت گرم و مثقال انجام می شود. به همین سادگی بعد از خرید از ایران، از همین کشورها، در بسته بندی های شیک با برند و لیبل های مخصوص به کشورهای دیگر صادر می شود. میزان سود این کشورها از زعفران ایران چندین برابرخود ایران است. این موضوع یکی از معضلات اصلی تجارت در زمینه زعفران به حساب می آید. خوشبختانه اخیرا دولت با محدود کردن صادرات فله ای، سعی در کنترل تلف شدن این طلای سرخ دارد.
ارزش صادرات زعفران
میزان صادرات زعفران در جهان غیرقابل انکار است بطوری که حجم درآمد دلاری آن ماهانه با رشد بالایی مواجه است. اگر نگاهی به آمار و ارقام ثبت شده در منابع صادرات و واردات داشته باشید متوجه این تغییرات خواهید شد. متاسفانه فروش و صادرات زعفران به کشورهای خارجی از طرف ایران یک منبع درآمد مثبت برای کشور مقابل است. زعفران یک کالای صادراتی غیرنفتی برای ایران محسوب میشود، بنابراین سرمایهگذاری ویژهای را طلب میکند. مرغوبیت زعفران ایرانی جای بحث ندارد ولی بخوبی می دانیم نحوه بسته بندی زعفران در جذب مشتری، نقش اساسی را ایفا میکند. اگر ایران بتواند روی بسته بندی های این محصول بخوبی کار کند بدون قطع با سیل عظیم در آمد، در صادرات زعفران مواجه خواهیم بود.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”fadeInRight”][vc_column][vc_column_text]
مقررات واردات و صادرات زعفران:
- خارج کردن زعفران از کشور برای مسافران بلا مانع است با این شرط که جنبه تجاری نداشته باشد.
- مقدار مجاز خروج زعفران به ازای هر مسافر ۱۰۰ گرم است. برای خروج بیش از این مقدار باید کارت بازرگانی تهیه کرد. با داشتن کارت بازرگانی محموله را به گمرک ببرید تا برایتان پروانه صادراتی اخذ شود.
- برای اظهار کالا، تعهدی از صادرکننده اخذ میشود که بنابه آن مسافر لازم است در مدت ۴ ماه، ۹۰ درصد از ارز وارد شده را برگرداند و به سامانه بانکی نیما تحویل دهد. خوشبختانه برای صادرات زعفران نیازی به پرداخت مالیات، حقوق گمرکی و عوارض نیست.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” content_placement=”middle” bg_type=”image” parallax_style=”vcpb-default” bg_image_new=”id^1008|url^https://arianajam.com/wp-content/uploads/2020/09/aboutBanner.jpg|caption^null|alt^null|title^aboutBanner|description^null” css=”.vc_custom_1618153295508{padding-top: 50px !important;padding-bottom: 50px !important;}” el_id=”banner”][vc_column][vc_column_text css_animation=”fadeInDown”]
برای اطلاع از چگونگی شرایط ترخیص کالا و هزینه های آن با شماره های 021-88343667 و 021-88346235 تماس حاصل فرمایید.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”fadeInRight”][vc_column][vc_column_text]
انواع زعفران ایرانی
انواع زعفران ایرانی به لحاظ عیار و کیفیت و رنگ دهی بالایی که دارند، قیمتهای متفاوتی هم دارند. در این میان برخی زعفرانهای اعلا گزینه های بهتری برای صادرات به حساب می آیند.
زعفران سوپر نگین
این نوع زعفران سه رشته کلاله متصل به هم دارد طوری که رشته های کلاله داخل هم کلاف شده و حجیم شده اند. به همین علت این نمونه از زعفران نسبت به سایر انواع زعفرانها بیشتر مورد توجه قرار میگیرند و در نتیجه قیمت بالاتری هم دارند. زعفران سوپر نگین در دسته زعفران پوشالی قرار گرفته و یکی از بهترین گزینه های صادراتی به حساب می آید.
زعفران نگین
این نمونه از زعفران دقیقا به مانند زعفران سوپرنگین رشته های کلاله به هم متصل دارد. تنها فرقش در طول رشته های زعفران است. در زعفران نگین رشته ها در مقایسه با زعفران سوپر نگین، کوتاه تر و ظریف تر است. پس از لحاظ قیمت در رده پاین تر است.
زعفران سرگل
در زعفران سرگل، خامه ها کاملا حذف شده و زعفران خالص بدست آمده است. نام دیگر این زعفران، سرقلم، سرریشه و ممتاز است. در زعفران سرگل، شکستگی در رشته ها دیده نمی شود. زعفران سرگل معادل نامگذاری بین المللی Coupe می باشد.
زعفران پوشال
این نمونه از زعفران دارای (١-٣ میلی متر) خامه بیشتر است. خرید و فروش زعفران پوشال زیاد است به این دلیل که اتصال کلاله ها به خامه در این نمونه از زعفران و کاهش امکان تقلب در آن کمتر است. زعفران رشته ای درجه ١و درجه ٢و درجه ٣ در زیر مجموعه این گروه قرار دارند.
زعفران دسته
این نمونه از زعفران، کلاله به همراه 5-4 میلی متر خامه به دو صورت تک سویه و دوسویه دسته بندی می شود. در یک سویه خامه ها روی یکدیگر وکلاله ها هم روی یکدیگر قرار می گیرند در صورتی که در مدل دوسویه سعی می شود کلاله ها در دو سمت و خامه ها در وسط روی یکدیگر قرار بگیرند. در این نمونه چون خامه ها در وسط قرار می گیرند کلاله بیشتر جلب توجه می کنند.
زعفران دسته ای کلاله نما
در این حالت خامه ها را در حین خشک شدن آرام آرام در زیر کلاله ها قرار می دهند و سپس دسته های زعفران را بروی مقوا ثابت کرده و سپس در ظروف مناسب بسته بندی می کنند. این بسته بندی جلوه بهتری دارد. در درجه بندی سازمان ملی استاندارد و طبق استاندارد دارای رتبه 4 از 259 زعفران است.
و در آخر:
در این مقاله به بررسی نمونه ها و شرایط صادرات زعفران پرداختیم و مشکلات مربوط به صادرات زعفران را قید کردیم. اگر همچنان در این زمینه سوالی دارید و یا نیاز به دریافت مشاوره دارید، می توانید با وارد کردن پیام در قسمت چت روم در سریع ترین زمان ممکن با کارشناسان مجموعه ارتباط برقرار کنید.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]