یکی از پرسود ترین ایده های تجاری در بخش ترخیص کالا از گمرک واردات پوشاک از ترکیه است. پوشاک ترکیه به دلیل قیمت پایین و کیفیت بالا از حاشیه سود بالایی در تجارت برخوردار است. ترخیص کالا از ترکیه به دلیل شناخته شدن برند های معروف آن در ایران و سهولت توزیع آن در سطح بازارهای کشور، از تجارتهای پرسود بدون ریسک، محسوب میشود.

چرا واردات پوشاک از ترکیه پرسود است؟
کشور ترکیه واقع در فراقارهی اوراسیا، جز کشورهای قوی و رو به رشد از لحاظ اقتصادی شناخته میشود که در سال های 2004 و 2005 رشد نسبتا چشم گیری از طریق انجام تجارت های بین المللی داشته است. بخش عمده ای از خاک این کشور در قارهی آسیا قرار گرفته و بخش کوچکتر آن در قارهی اروپا قرار دارد. ایران با 15 کشور از طریق مرزهای زمینی و دریایی در مجاورت است که ترکیه یکی از این همسایه در قسمت غربی ایران می باشد. مسافرتهای توریستی بین این دو کشور و شناخت کالاهای مبادله شده بین این دو کشور باعث شده واردات اجناس ترکیه به ایران جز یکی از پرسودترین تجارت های بین المللی حساب شود. به طوری که هر یک ساعت نزدیک به 6 کانتینر مملو از اجناس ترک از جمله پوشاک، لوازم آرایشی و بهداشتی، خوراکی و… وارد مرز ایران شود. طبق نتایج بدست آمده، ترکیه دومین کشور تامین کنندهی پوشاک در اروپا است که توسط صادراتی که به ثبت میرساند میتواند سالانه نزدیک به چندین میلیارد دلار بدست آورد. لازم به ذکراست که بدانید میزان صادرات ترکیه در سال 2020 رکورد تاریخی را شکست و به 169،5 میلیارد دلار رسید.
علت پررونق بودن اجناس ترکیه در بازار فروش ایران
- از سالیان پیش تاجران کشور ترکیه و ایران به علت فاصلهی کم دو کشور و صرفه جویی در هزینه مسافت و زمان، در حوزه های مختلف باهم روابط تجاری نسبتا قویی داشتند. تاجران ایرانی به علت قرار گرفتن ترکیه در همسایگی ایران و رفت وآمدهای تجاری زیادی که در بین این دو کشور انجام میشود، علاقهی زیادی به وارد کردن کالاهای پرطرفدار نشان میدهند.
- علاوه بر آن یکی دیگر از اهداف تاجران ایرانی از به ثبت رساندن واردات اجناس ترکی، نزدیکتر شدن به بازار اروپا است. تاجران ایرانی از ترکیه به عنوان پلی برای ارتباط با اروپا استفاده میکنند.
- از دیگر عوامل رونق زیاد اجناس ترکی، کیفیت بالا و قيمت مناسب اجناس کشور ترکیه است، اغلب مصرف کنندگان محصولات ترکیه طرفداران پروپاقرص برندهای معتبر پوشاک و لوازم خانگی کشور ترکیه هستند. انواع پوشاک از جمله لباسهای زیر، جورابها، ساپورتها، انواع شلوارهای جین حتی کفشهای ترکی جز پر طرفدارترین و پر فروشترین کالاهای ترکیه در ایران هستند.
- بغیر از پوشاک، لوازم خانگی و الکترونیکی از جمله کنترل، یخچال، لوازم یدکی و … و در نهایت اجناس دکوری و آشپزخانه مانند لوازم چدنی، آباژورها، انواع بلور و لوستر ها و… از جمله اجناسی هستند که در ایران فروش میلیاردی دارند.
اسناد لازم برای واردات پوشاک از ترکیه
اسناد لازم برای تجارت و واردات پوشاک از ترکیه عبارتند از
- فاکتور
در فاکتور باید کلیه اطلاعات دقیق کالا از جمله وزن، جنس، منطقه خرید پوشاک و آدرس محل تهیه پوشاک و … قید شده باشد. وزن پوشک باید با وزن قید شده در فاکتور مطابقت داشته باشد.
- پاسپورت
اطلاعات مربوط به مبدا کالا که همان ایران است و اینکه مقصد بصورت دقیق قید شده باشد..
- برگه لیست بسته بندی کالا
در این لیست باید تعداد کل جعبهها، وزن خالص، نام مشتری، نوع محصول، برند و آرای دقیق کالا قید شده باشد.
علاوه بر این موارد نیاز به ارائه گواهی کیفیت و بیمه نامه نیز دارید. در غیر اینصورت با خطر توقیف کالا روبرو میشوید.