یکی از مسائل بسیار مهم در داد و ستد خارجی پیش بینی قیمت تمام شده در واردات کالا میباشد. بدون شک همه تجار میخواهند بدانند که قیمت تمام شده کالایی که قرار است از طریق خرید خارجی وارد کنند چقدر است؟ اگر این قیمتها درست پیش بینی نشود، واردکنندهگان در تصمیم گیریهای خود با مشکل مواجه میشود. در این مقاله ازشرکت ترخیص کالا آریاناجم میخواهیم به این موارد در ترخیص کالا از گمرک بپردازیم.
چرا پیش بینی قیمت تمام شده در واردات اهمیت دارد؟
- امروزه قیمت ارزثابت نیست. نوسانات پرفراز و نشیب نرخ ارز و شناور بودن آن برای وارد کننده، بسیارمهم است در حال حاضر نرخ ارز شاخص نرخ بورس می باشد.
- تاجران همیشه قیمت یک کالای خارجی را که مد نظر دارند با قیمت تولیدات مشابه داخلی مقایسه میکنند تا با محاسبه اینکه واردات هر کالا در هر قلم چقدر برای آنها سود دارد وارد عرصه تجارت خارجی شوند. این امر کاملا بدیهی است.
- رقابت قیمت خریداری شده یک کالا در مقایسه با سایر منابع مشابه خارجی و قیمت کالای مشابه خارجی در داخل کشور که در حال بهره برداری است، اهمیت زیادی در تعیین نوع خرید تاجر دارد.
- نوع پارامترهایی که برای یک کالای خارجی پیشبینی میشود، به اضافه هزینه های تمام شده قیمت کالا، تصمیمات وارد کننده کالا را میتواند دچار نوسان و تغییر سازد.

عوامل تاثیرگذار در پیش بینی قیمت تمام شده کالا:
- کالا از کدام کشور با چه قیمتی و به چه اندازه ای خریداری میشود.(در محل فروشنده)EXW . لازم است تاجر دو سند تحت عناوین گواهی مبدا و فاکتور خرید را به گمرک بدهد، در این اثنی خریدار به هنگام خرید لازم است بداند که آیا خود هزینه حمل بار را برعهده دارد یا خیر.
- قیمت حمل کالای وارداتی تا بندر کشور مبدا در صورت شامل بودن هزینه بارگیری، اگر برعهده فروشنده باشد، از نوعFOB و در صورت شامل نبودن بارگیری اگر بر عهده خریدار باشد، معادلFAS محاسبه میشود.
- قیمت حمل کالا از بندر کشور خرید کالا (مبدا )تا بندرکشور خودمان( مقصد)CFR میباشد. هزینه حمل کالا بین بنادر کشورهای مبدا و مقصد به فاکتورهای مختلفی مانند وزن محموله، حجم محموله و حمل کالا با استفاده از هواپیما، کشتی، کامیون و… بستگی دارد.
- هزینه کل بیمه بصورت مجموع هزینه بیمه بین المللی و هزینه بیمه داخلی حساب میشود. (CIF+CIP) رایجترین بیمه باربری، کلوزهای A-B-C نامیده میشود، که هزینه آن با توجه به نوع کالا، مسیر حمل کالا و وسیله حمل کننده کالا از ۲/۵ تا ۳ درصد ارزش کالا متغیر است.
- هزینه هایی که به عنوان حقوق گمرکی، سود بازرگانی، عوارض وهزینه های گمرکی(با استفاده از جدول تعرفه) بازرگان متحمل میشود. هزینههای گمرکی شامل عوارض گمرکی و حقوق گمرکی است. عوارض گمرک مختص کالاهای وارداتی است، که شامل هزینههایی هستند که گمرک موظف به دریافت آنهاست اما مصرف کننده آنها نیست. اما حقوق گمرکی، هزینهای است که گمرک در ازای خدمات خود از واردکننده دریافت میکند.
- هزینه افتتاح اعتبار اسنادی و تمدید آن
- هزینه های صدورمجوز وهزینه ثبت سفارش کالا
- هزینه های قطعی واحتمالی تسهیلات بانکی
- سود بانکی با توجه به مدت سرمایه گذاری وزمان انتطار و خطر واردات کالاهای مشابه
- سایر هزینههای احتمالی که درپروسه ترخیص ممکن است بطور ناگهانی پیش بیاید.
سخن آخر
شرکت ترخیص کالا آریاناجم از شرکتهای معتبر در زمینهی صادرات و واردات کالا است که، انواع خدمات تخصصی ترخیص کالا را با رعایت اصل امانتداری به مشتریان ارائه میدهد. این شرکت بیش از ۱۰ سال در حوزهی ترخیص کالا فعالیت داشته و همواره خود را موظف دانسته است بهترین خدمات ترخیص کالا را در کمترین زمان و با نهایت دقت برای مشتریان فراهم کند. این شرکت دارای پروانه حقالعملکاری گمرک است و متخصصانِ آن به مقررات جاری کاملاً مسلط میباشند. این عزیزان در پیش بینی قیمت تمام شده کالاهای وارداتی تبحر داشته و در انواع گمرکات کشور، تمام امور ترخیص کالا را به انجام میرسانند. پس با ما باشید.